Paskelbtas: Erudito Kategorija: Naujienos Žymos: , , Komentarai: Vienas komentaras

2023-ieji „Erudito“ licėjuje: metų apžvalga

2023-iuosius galėtume pavadinti iššūkių, augimo ir ambicingų planų bei siekių metais. „Erudito“ licėjus toliau augo: 2023 m. rugsėjį atidarėme antrąjį pastato Vilniuje korpusą, toliau plečiame erdves ir auginame tarptautinę bendruomenę. Nenuleidžiame kartelės ir naujus metus pasitinkame dar didesni, dar stipresni ir su dar didesne viltimi.

  • 2024-uosius pasitinkame daugiau kaip tūkstančio narių bendruomenė: „Erudito“ licėjuje mokosi virš 900 moksleivių ir dirba 150 mokytojų iš Lietuvos ir viso pasaulio.
  • Tarptautiškumas – mūsų vertybė ir pasididžiavimas: 281 moksleivis Vilniuje ir Kaune mokosi tarptautinėse klasėse. Licėjaus tarptautinę bendruomenę sudaro moksleiviai ir mokytojai iš daugiau kaip 20 šalių – Lietuvos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Valstijų, Prancūzijos, Airijos, Olandijos, Italijos, Ispanijos, Portugalijos, Suomijos, Švedijos, Lenkijos, Ukrainos, Turkijos, Gruzijos, Azerbaidžano, Indijos, Indonezijos, Nigerijos, Meksikos ir kt.
  • Tapome IB PYP programos mokykla kandidate.
  • Atidarėme II korpusą Vilniuje (o praėjusių metų pradžioje – baseiną) ir tapome didžiausia mokykla Naujamiestyje.
  • Išleidome antrą IB absolventų laidą. Šiuo metu IB klasėse iš viso mokosi 79 moksleiviai.
  • Mūsų IB absolventė Urtė Vegytė pateko tarp 70 aukščiausiais įvertinimais egzaminus išlaikiusių Lietuvos moksleivių ir buvo apdovanota Vyriausybėje. Net būdama labai užsiėmusi medicinos studentė, mūsų socialiniuose tinkluose šimtukininkė Urtė dalijasi savo patirtimi apie studijas IB autorinėje rubrikoje „TB su Urte“. Visus įrašus galima peržiūrėti instagramo platformos highlights „IB with Urtė“.
  • 7 klasės moksleivė Vėtrūnė Adomavičiūtė Lengvosios atletikos jaunučių bėgimo čempionate iškovojo 1-ąją vietą ir pasiekė Lietuvos rekordą 2000 m bėgimo rungtyje 13-mečių grupėje.
  • Kasmet 5–10 klasių moksleiviai pristato po 5 ilguosius (6 savaičių trukmės) verslumo, gamtamokslinį kiekybinį, šaltinių analizės, meno, socialinius (KPS/CAS) projektus. Iš viso per 2023-iuosius pristatyta virš 400 projektų: 217 Vilniuje ir panašiai tiek Kaune, po 54 verslumo, gamtamokslių ir šaltinių analizės, po 54 meno ir po 58 socialinius projektus.
  • Rinkome paramą organizacijoms „Niekieno vaikai“ (tarptautinei Pyragų dienai surinkome iš viso 2929 Eur), „Gelbėkit vaikus“ (prie paramos labai prisidėjo ir antrokės Vėjos šeima), VšĮ „Maži, bet stiprūs“ (2000 Eur dronams), toliau aktyviai aukojome karo alinamai Ukrainai – licėjaus 7-ojo gimtadienio proga už visų jūsų suaukotus pinigus (8210 eurų) nupirkome ir sėkmingai pristatėme greitosios pagalbos automobilį, skyrėme 9 stipendijas ukrainiečių vaikams mokytis „Erudito“ licėjuje. Prie paramos Ukrainai, kaip galėjo, prisidėjo ir moksleiviai: štai aštuntokas Oskaras nusprendė rinkti skaitytas ir nebenaudojamas knygas, kurias pardavinėjo elektrorininėje platformoje, ir gautas lėšas – 200 eurų – skyrė paramai.
  • Toliau džiaugiamės sėkminga partneryste su MO muziejumi: drauge su MO komanda kurta edukacija „Parodos DNR“ buvo akredituota ir patvirtinta kultūros paso programoje, o edukacijoje gali dalyvauti vyresniųjų klasių moksleiviai iš visos Lietuvos.
  • Žymusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir jo komanda jau ne tik Vilniaus, bet ir Kauno „Erudito“ licėjaus moksleiviams ruošia sveiką, vietoje iš vietinių produktų gaminamą maistą. Be to, metų pabaigoje Gian Luca sugalvojo naujovę – užsakomas išsinešti į namus vakarienes.

Kviečiame ir 2024-aisiais būti kartu ir siekti įspūdingų rezultatų!

2022 metų „Erudito“ licėjuje apžvalga